Gold Label

RHP

In Nederland is de RHP stichting verantwoordelijk voor de certificering van substraten voor zowel consumenten als de tuinbouw. Als u RHP gecertificeerde substraten koopt is het complete proces, van basis materiaal tot productie en opslag, gegarandeerd. Er zijn twee belangrijke RHP labels, één voor consumenten en één voor de tuinbouw.

Bedrijven die het RHP Tuinbouw Merk dragen moeten gecontroleerd worden door een certificerings instituut (CI). ECAS is het enige CI met accreditatie voor het RHP kwaliteitskeurmerk. De vereisten van de producten zijn zodanig dat deze in overeenstemming zijn met de eisen en/of vraag van de professionele kweker.

Substraten en onderdelen van substraten die het RHP Kwaliteitskeurmerk dragen, voldoen aan de hoogste chemische en fysische vereisten, zijn laag in onkruid en vrij van ziekteverwekkende kiemen. Dit is allemaal om een veilige en betrouwbare applicatie te realiseren voor de kweker. Het RHP Kwaliteitskeurmerk garandeert kwaliteit, stabiliteit en veiligheid voor de gewassen.  

www.rhp.nl